Rock festival 20. i 21. 8.

O festivalu


TOOCHEPIN 2017
Evo nas,  Gospodo!
Ogromno nam je zadovoljstvo, konačno Vas upoznati s ovogodišnjim sudionicima, 6. po redu ''TOOCHEPIN'' festivala. Mali rock festival dobre nade u SIDRIŠTU ROCK'N'ROLLA, što znaći, uvijek na istom mjestu, u tučepskoj lučici i istih datuma, 20. i 21. kolovoza. Početak je u 21:00. Ulaz je slobodan!

Ovogodišnji Line Up sastavljen je od, više nego, 6 respektabilnih domaćih i regionalnih imena. Šest, dovoljno jakih, razloga za doći, vidjeti i zajedno s bandovima, izgraditi pozitivnu i vruću atmosferu.

Nedjelja, 20. 08.
REPETITOR (Beograd) - alter, garage i noise rock
ZOSTER (Mostar) - indie rock, reggae
SLOW MOTION SUICIDE (Zagreb) - alter rock, post grunge

Ponedjeljak, 21. 08.
JURA STUBLIĆ & FILM (Zagreb) - novi val 80-ih
JUSTIN'S JOHNSON (Split) - ska i swing punk
OGENJ (Koprivnica) - etno punk, folk rock

Ovogodišnje izdanje Toochepina, posvećeno je 50-godišnjici povijesnog, multikulturalnog i multinacionalnog pokreta, znanog kao ''Summer of Love'' (Ljeto ljubavi), a koje se dogodilo u San Franciscu, u četvrti Haigh Ashbury 1967., gdje su mladi ljudi propagirali ljubav, mir i slobodu riječi, uz glazbu i nastupe, tada vodećih kantautora i grupa iz San Francisca.

Do sada je pod imenom Toochepin u Tučepi i u Makarskoj, od 2012. nastupilo 39 izvođača, što na samom festivalu (Bambi Molesters, Jonathan, Songkillers, Conquering Lion, Kopito, M.O.R.T., Artan Lili, Wooden Ambulance, Quasarr, My Buddy Moose, Radio Aktiv, Sheitans, My Buddy Moose, Punčke, Messerschmitt, Mjesni Odbor, Sexymotherfuckers, Olovni Ples, Baden Baden, Drvored, Thee Melomen, Sebastian Doe, Moskva, Barbar Punk, Rezerve, Londiner, Spiridon, Dudlaši...), što kao Warm Up (Miki Solus, 058, Nikol, Luka i Vedran, Stray Dogg). Kao Afer party 2016. svirao je Max Juričić i Ljetno Kino.
Na akustićnoj verziji festivala 2014. nastili su kantautori The Marshmallow Notebook, Elephant & The Moon, Dino Santaleza i Vladimir Kuzman.

Na kraju, Općina Tučepi, kao organizator festivala, a u ime mjesta Tučepi, upućuje zahvalu svim vjernim sponzorima, bez ćije bi pomoći, ovaj događaj bio osjetno siromašniji.
Hvala: Blue Sun hotelima, firmi Apfel, Turističkoj zajednici Tučepi i pojedinim donatorima.
Hvala medijskim pokroviteljima: Radio Makarska, Makarska Kronika, Radio Biokovo, Radio Grude, Radio Brač, Radio Delta, Radio Imotski i Radio Sinj.
Hvala, tučepskim vatrogascima. Hvala, volonterima.
Hvala svima onima, koji su svojom posjetom i pozitivnom pričom, učinili da ovaj mali rock festival ima dobru nadu.
I naravno, isprika svima, koji ova dva vruća, ljetna dana, nakratko, trpe povišene decibele.
Sve je ovo za dobrobit mjesta i za bogatiju turističku ponudu, izvan uobićajene sheme.

Tučepi, kao okrugli stol majstora pivača u ''Susretu klapa'',
Tučepi, kao kazališno središte u ''KKuTz-u''
Tučepi, kao multikulturalna ćelija u ''KUS Njezi''
Tučepi, kao sidrište rock'n'rolla u ''Toochepin-u''